„Звезди над Ловеч“ – подробности и записване

Станаха ясни и подробностите около предстоящия конкурс за млади поп-певци „Звезди над Ловеч“, който ще се проведе на 16 и 17 август в Ловеч. В проявата могат да участват певци от 14 до 24 годишна възраст. Самите участници ще бъдат разделени в две категории възрастови групи – от 14 до 17 години и от 18 до 24 години.
През първия ден на събитието ще се проведе подборът на участниците – кастингът. На него журито ще пресее кандидатите и ще определи 12 участника, които ще се включат в заключителния гала-концерт на следващия ден. На кастинга всеки участник ще има право да се представи с две песни, дълги не повече от 4 минути, а едната от тях задължително трябва да бъде българска. По усмотрение на журито участниците във финала могат да бъдат повече или по-малко от 12, в зависимост от тяхното представяне на кастинга. Финалът е на 17 август. В него всеки финалист се представя с една песен, избрана измежду двете от кастинга. След всяко изпълнение журито гласува явно с оценки от 5 до 10, като броят на точките се събира и се прави крайното класиране на участниците. Ако има участници с равен брой точки председателят на журито взема еднолично решение кой от тях ще е с по-предно класиране. Организаторите на конкурса си запазват правото на промени в регламента, като своевременно за това ще бъдат известявани и записалите се до момента участници.
Вече са известни и таксите за участие в конкурса. Те са следните:
– индивидуален участник – 50,00 лв
– дует – 80,00 лв
– трио – 100,00 лв
– квартет – 120,00 лв
Таксите ще се заплащат в деня на участие, а всеки участник ще попълни и заявка за участие.
Записването за участие в конкурса продължава на email starslovech@abv.bg или на страницата на конкурса във фейсбук ТУК! Още подробности може да получите и на телефон 0892 35 73 10.