„Момиче Ловеч 2018“ – подробен репортаж

17-годишната Дамяна Петкова е новата Кралица на Ловеч в осмото издание на конкурса за красота „Момиче Ловеч“, който се проведе в Драматичния театър с изключителната подкрепа на Община Ловеч. Събитието бе продуцирано от агенция „Глори” и „A.G.A. Entertainment“. С набраните средства от символичния вход ще бъде подпомогнато закритото жилище за лица с умствена изостаналост.
В конкурса взеха участие 16 девойки, които бяха оценявани от 16 членно жури в което личаха имената на три прелестни миски от различни конкурси. Това бяха миналогодишната победтелка в „Момиче Ловеч” – Габриела Крекманова, носителката на титлата „Мис Славната България” за 2018 година – Стефани Аргирова и „Мис Модел на България” – Елнар Ахмед. по-открояващи се лица в журито бяха представителя на Община Ловеч д-р Димитър Димитров, компзиторът Камен Николов, музикалната педагожка Юлияна Близнакова, младият хореограф Кристиян Костов, певецът Пламен Денев, фотографът Петър Петров и други.
Участничките се представиха пред публиката в четири тура, а журито във всеки един тур оценяваше с оценки от 1 до 10 момичетата като накрая тези оценки бяха събрани като общ сбор и на база протоколите на журиращите се оформи крайното класиране в конкурса. Най-много точки събра очарователната Дамяна Петкова /496 т./ и заслужено тя стана новата Кралица на Ловеч за 2018 год. След нея като първа подгласничка се нареди Ивана Иванова /380 т./, втора подгласничка стана Синди Илиева /346 т./, по регламент бяха предвидени две трети подгласнички и това бяха Татяна Памукчиева /342 т./ и Ивет Касъмова /338 т./, която бе избрана и за лице на Община Ловеч.
По традиция в изявите на агенция „Глори” бе изпълнен и родният химн, който изправи публиката на крака. Водещи на това събитие бяха радиожурналистът Вальо Красимиров и акторът Явор Костов. В конкурсът бяха раздадени общо 35 ленти, а шоу спектакъла продължи над 120 минути и събра доста млади хора на това събитие, които бяха почерпени вече по традиция за този конкурс с ароматно кафе от генералните спонсори от Юнион Вендинг.